Affiliate marketing

Affiliate marketing

Affiliate marketing is een manier om de bezoekers van je website, weblog of social media account om te zetten in cash en is in Nederland met een enorme opkomst bezig. Je kunt affiliate marketing zien als een samenwerkingsverband tussen een product verkoper en een publisher (website eigenaar), de publishers promoten op commissie basis het product van de verkoper en bij iedere verkoop die zij realiseren ontvangen ze een vergoeding die bij affiliate netwerk PayPro kan oplopen tot 60% van de aanschafwaarde van het product.

Voorbeeld: De producteigenaar verkoopt een e-book voor €39,-. De publisher promoot op zijn beurt dit e-book door een banner of tekstlink op zijn website te plaatsen, bij iedere bezoeker die op deze banner of tekstlink klikt maakt de publisher kans om een commissie te verdienen want mocht de bezoeker die via jouw affiliate link op de website van het product belandt een aankoop doen dan heb jij als affiliate recht op een commissie.

Affiliate marketing Nederland

Dit hele systeem klinkt helaas wel wat makkelijker dan dat het in werkelijkheid is want net als bij iedere fulltime baan spelen er bij affiliate marketing een hoop factoren mee waarvan je succes afhankelijk is. Zoals eerder vermeld is affiliate marketing met een grote opkomst bezig en er zijn dan ook al aardig wat mensen die hier dagelijks mee in de weer zijn, de concurrentie is dus groot maar als jij over de juiste motivatie en doorzettingsvermogen beschikt dan kun je met affiliate marketing ontzettend veel geld verdienen!

Tot slot: Als jij op zoek bent naar een manier om slapend rijk te kunnen worden dan raad ik je aan om niet met affiliate marketing te beginnen, affiliate marketing kan heel winstgevend uitpakken maar voor meer dan 50% van de startende affiliates geldt dat zij binnen 2 maanden de hoop al opgeven, de concurrentie is simpelweg te groot!

Affiliate netwerk PayPro

Affiliate netwerk PayPro is een Nederlands affiliate netwerk dat zich specialiseert in digitale producten zoals bijvoorbeeld e-books, video cursussen en webinars. In vergelijking met andere affiliate netwerken ligt de gemiddelde commissie die je bij affiliate netwerk PayPro voor een verkoop ontvangt vaak boven de 40% van de aankoopwaarde van het product. (bij andere affiliate netwerken is dit percentage meestal niet hoger dan 20%)

Steeds meer internet marketeers maken intensief gebruik van PayPro, de layout van de website is erg gebruiksvriendelijk en voor beginners is dit het ideale platform om hun weg te vinden in internet marketing land. PayPro heeft vandaag de dag meer dan 2.000 promootbare producten en in welke markt je ook actief bent er is gegarandeerd een product dat aansluit op het onderwerp van jouw website.

Naast het promoten van andermans producten kun je bij affiliate netwerk PayPro ook zelf een product aanmelden en op zoek gaan naar affiliates die jouw product willen promoten. Momenteel heeft affiliate netwerk PayPro meer dan 20.000 gemotiveerde affiliates en als jij ervoor kunt zorgen dat je een kwaliteitsproduct neerzet kun je hier dus ontzettend veel geld mee verdienen!

Affiliate marketing tips

Beginnen met affiliate marketing kan vandaag de dag best lastig zijn, er komen een hoop factoren bij kijken en veel beginners raken al snel de weg kwijt in dit doolhof. Aangezien ik zelf al een aantal jaar intensief bezig ben als affiliate weet ik hoe lastig het voor beginners kan zijn om hun draai te vinden, speciaal voor deze mensen heb ik hieronder 10 affiliate marketing tips staan die naar mijn mening van groot belang zijn.

Tip 1: Bouw een website of blog!
Om goed geld te kunnen verdienen als affiliate heb je om te beginnen een website of weblog nodig. Zorg ervoor dat de content op je website duidelijk is en dat de graphics er goed uitzien want dit is van groot belang wanneer je als affiliate veel geld wil verdienen.

Tip 2: Registreer een account bij meerdere affiliate netwerken!
Door bij meerdere affiliate netwerken een account te registreren krijg je toegang tot meer promootbare producten en bedrijven, afwisseling is bij affiliate marketing van groot belang dus zoek zoveel mogelijk adverteerders binnen jou niche en laat hun advertenties roteren op je website.

Tip 3: Promoot alleen producten die aansluiten op uw website!
Het heeft natuurlijk geen zin om een dieet te promoten op een website over thuiswerk. Promoot alleen producten die aansluiten op het onderwerp van je website, zo genereer je meer kliks en dus ook meer leads en verkopen.

Tip 4: Maak actief gebruik van social media!
Social media is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het leven van een affiliate. Registreer een Facebook, Twitter en YouTube account onder de naam van je business, dit zorgt voor een betere vindbaarheid in de zoekmachines en natuurlijk voor meer website verkeer.

Tip 5: Loop niet te hard van stapel!
Plaats niet teveel advertenties op 1 pagina, dit zal de bezoekers irriteren en die verlaten vervolgens binnen een paar seconden jouw website waardoor je geen kans meer maakt op een verkoop.

Tip 6: Controleer dagelijks uw statistieken!
Het is belangrijk om dagelijks even in te loggen op het affiliate netwerk dat je gebruikt en de statistieken van jouw marketingswerkzaamheden te controleren. Door dit dagelijks te doen krijg je een goed beeld van welke campagnes winstgevend zijn en welke campagnes minder lopen en kun je indien nodig het één en ander aanpassen.

Tip 7: Schrijf wekelijks een review over een product dat je promoot!
Het schrijven van reviews is voor een affiliate dagelijkse kost en kan erg winstgevend uitpakken! Probeer de producten die je promoot zelf uit en schrijf hier een uitgebreid artikel over, zo zien mensen dat jij ervaring hebt met het product en zijn zij eerder geneigd om dit via jouw affiliate link te kopen.

Tip 8: Maak gebruik van een nieuwsbrief!
Via een nieuwsbrief kun je potentiële klanten benaderen en een persoonlijke band bouwen met bestaande klanten. E-mail marketing is de laatste jaren razend populair geworden en als dit op de juiste manier wordt aangepakt kan dit ook voor jouw business een ommekeer betekenen. (Meer weten over e-mail marketing?

Tip 9: Zoek contact met adverteerders en producteigenaren!
Het is belangrijk om een persoonlijke band op te bouwen met de bedrijven en producten die je promoot. Door eens in de zoveel tijd even contact te zoeken zullen deze mensen zien dat jij een gemotiveerde affiliate bent en zullen zij eerder geneigd zijn om jou te helpen met bijvoorbeeld extra tips of commissies.

Tip 10: Geef nooit op!
Er zijn maar weinig mensen die het voor elkaar krijgen om in hun eerste jaar als affiliate al een passief inkomen op te bouwen maar dit wil natuurlijk niet zeggen dat dit onmogelijk is! Hou je doelen reëel en verwacht niet teveel van jezelf want hier maak je uiteindelijk alleen jezelf gek mee!